top of page

Tue, Oct 31

|

Vaajma Academy

Trommereise, seremoni og feiring

Velkommen til feiring av livet, døden, lyset, mørket, takknemligheten, overfloden og alt annet som er verdt å feire!

Registration is closed
See other events
Trommereise, seremoni og feiring
Trommereise, seremoni og feiring

Time & Location

Oct 31, 2023, 7:00 PM – 10:00 PM

Vaajma Academy, Strømsveien 46, 2010 Strømmen, Norway

About the event

Det er en glede for oss å ønske velkommen for 7. året på rad til feiring av livet, døden, lyset, mørket, takknemligheten, overfloden og alt annet som er verdt å feire!

Lenge før den moderne versjonen av Halloween var 31. oktober i vår del av verden kjent som Samhain. Opprinnelig er det en gammel keltisk tradisjon og nyttårsaften ifølge den gamle keltiske kalenderen. Dagen kalles "the last harvest day" - den siste innhøstingsdagen. I mange tradisjoner rundt om i verden feirer man derfor dagen og takker for avlingene og opplevelsene sommeren har gitt før man går inn i den stille og mørke tiden.

I India kaller man det den spirituelle nyttårsaften, Diwali - lysfesten, som er en av de viktigste hinduistiske spirituelle feiringene, hvor man feirer lysets seier over mørket. Gudinnen Lakshmi står sentralt og symboliserer overflod og lykke. Dette er også den siste dagen i den vediske kalenderen. Dagen er i mange kulturer kjent som den dagen i året da sløret mellom vår verden og den andre siden er som tynnest. Det er derfor dagen hvor man hedrer sine forfedre - alle som har gått veien før oss og som har gått over til den andre siden. I den spansktalende verden, da spesielt i Mexico kaller man dagen "Dia de Los Muertos", - de dødes dag. Hvor man feirer sine kjære og nære som har gått over til den andre siden, med parader og festmåltider.

I den samiske kulturen symboliserer dagen begynnelsen på Čakcadálvi - høstvinteren, hvor reineierne samler dyrene for slakt, merking og flytting til vinterbeitet. Det er mange som tror at magi og naturkrefter er ekstra nært og har ekstra sterk virkning på denne tiden av året. Det er derfor en perfekt dag for ofringer, bønn, å sette nye intensjoner og starte en ny spirituell praksis.

Vi ønsker venner og kjente velkommen til å feire dagen sammen med oss på Vaajma.

Program: Kjetil vil først guide en meditasjon og fasilitere for en sjamanistisk trommereise med fokus på å komme i kontakt med forfedrekraften. Deretter vil vi ha et lite foredrag om vårt nye studieprogram ved Vaajma shamanci heart path - the Way and the White Reindeer, før vi gjør en takkeseremoni sammen og deler et måltid. Vi avslutter kvelden med en jam eller litt fri bevegelse og dans.

Vi gjør en potluck. Ta med en liten rett eller dessert som legges i sirkelen for deling og felles nytelse. For eksempel hjemmelaget gryterett, en salat, pai, hjemmebakt bakst eller en annen av dine favorittmåltider/desserter. Det som ikke spises opp ofres til våre forfedre og naturen.

Ta med et instrument hvis du vil (rasle, tromme, fløyte eller annet du foretrekker) til jam.

Anbefalt donasjon: 300 kr per person ta i kontanter ved oppmøte.

Påmelding er nødvendig via lenken under: PS! Meld deg på i god tid. Max 30 plasser. I fjor var det helt fullt og mer til.

Kom som du er med hele deg!

Hjertelig velkommen <3

Tickets

  • Trommereise, seremoni og feiri

    NOK 0.00
    Sale ended

Total

NOK 0.00

Share this event

bottom of page